Izbové rastliny, ktoré vás dokážu upokojiť

Izbové rastliny do svojich domácností kupujeme prevažne preto, že chceme, aby naše domácnosť pôsobila zabývane, aby bola útulná a aby v nej bola vytvorená príjemná atmosféra. V súčasnej dobe si môžeme vyberať, pre akú konkrétnu izbovú rastlinu sa rozhodneme. Môžeme sa rozhodnúť pre exotickejšie variácie, ako sú Strelícia, ale tiež môžeme zvoliť vždyzelené rastliny, ktoré sú dnes veľmi moderné a obľúbené. Ak sa však nachádzate neustále v strese, odporúčame vám investovať do takých izbových rastlín, ktoré vás upokojí. Že neviete, aké rastliny to dokážu? To vám prezradíme. 

Ako už bolo spomenuté, izbové rastliny si kupujeme predovšetkým preto, že chceme vytvoriť v dome príjemnú atmosféru. Ak chcete navyše do domácnosti priniesť pokoj a pohodu, máme pre vás pár tipov na izbové rastliny, ktoré vás upokojí len pri pohľade na ne. 

Begónie ako milovníčky slnko 

Jednou takou izbovou rastlinou je krásna begónie, ktorá je nielen príjemná a pokojná na pohľad, ale môže sa niekomu zároveň zdať ľahko provokatívne. Begónie kvitne najmä bielymi kvetmi, má pomerne korenistú vôňu a mäsité listy, ktoré hneď upútajú pozornosť. Ak sa rozhodnete pre túto rastlinu, potrebuje k spokojnému životu vlhkú zeminu, teda zálievka je na dennom poriadku. 

Ostrice ako druh kvitnúce traviny 

Ak ste si mysleli, že okrasnú trávu môžete pestovať len doma na záhrade, zmýlili ste sa. Okrasnú trávu, napríklad ako je ostrice, môžete pestovať aj doma v interiéri. Ostrice ako taká je pomerne prispôsobivá, najlepšie rastie vo vlhkej, neutrálny, mierne kyslé pôde. 

Poznáte rastlinu menom lampášikov? 

Ďalšie nenáročnú izbovú rastlinu je takzvaný lampášikov, ktorý vás taktiež dokáže ihneď upokojiť. Ide o rastlinu patriaci do kategórie „podivné, napriek tomu krásne izbové rastliny“, možno ju charakterizovať ako rastlinu na dlhých stonkách sa srdcovitými, zelenými listami. 

Ak by ste sa s touto rastlinou chceli stretnúť „vo voľnej prírode“, museli by ste zavítať do Natalu v Južnej Afrike. 

Môže sa Vám ešte páčiť...