Ako ušetriť na letenkách

Nejeden cestovateľ tvrdí, že lietať sa dá naozaj skoro zadarmo. V prípade, že tomuto tvrdeniu neveríte, poradíme vám. Neutrácajte za letenky zbytočne veľa, nakupovať výhodné letenky sa hravo môžete naučiť.

V súčasnej dobe je cestovanie lietadlom naozaj veľmi obľúbené, napriek tomu sa mnoho ľudí domnieva, že to lezie veľa do peňazí. Lenže pravdou je, že existuje niekoľko tipov, vďaka ktorým nebudú letenky alebo cestovanie lietadlom tak drahé. Riaďte sa našimi tipmi a zistíte, že do mnohých zaujímavých destinácií sa vlatně môžete dostať doslova za babku.

Buďte časovo flexibilné

Vyhľadávať si letenky v konkrétnom termíne, to sa zrovna nevypláca. Radšej by ste mali k hľadanie leteniek pristupovať flexibilnejšie. Ak vám bude prakticky jedno, kedy môžete odletieť, zrazu zistíte, že letenky nie sú až tak drahá záležitosť. Ak si však nájdete na internete alebo v aplikácii nejakú skvelú a výhodnú letenku, odporúčame sa rozhodnúť hneď, či poletíte alebo nie. Takéto letenky na vás nebudú čakať.

Nebuďte upnutie na jednu destináciu

V ideálnom prípade sa neupínajte na jednu destináciu. Skrátka buďte prispôsobiví aj v tomto prípade. Na svete je toľko krásnych miest, o ktorých ste ani netušili, že sú tak krásna. Navyše vás hociktorá destinácie môže prekvapiť.

Začnite lietať vo všedné dni

Rovnako ako vlak súkromní dopravcovia vedia, že na víkend odchádza domov viacero ľudí ako v týždni, automaticky sa lístky na víkend zdražujú. Tak k tomu napokon pristupujú aj mnohé aerolinky, ktoré pred víkendom taky razantne zvyšujú ceny leteniek. Ak teda chcete cestovať vážne lacno, radšej sa pozerajte po rokoch v týždni. Lietanie cez víkend sa nevypláca, hlavne vaša peňaženka naozaj zaplače.

Buďte prispôsobiví aj čo sa letisko týka

Nevytipujte si jedno jediné letisko, z ktorého nutne musíte odletieť. V ideálnom prípade buďte prispôsobiví aj k tejto veci. Ak máte v dojazdovej vzdialenosti viacero letísk, nechajte si vyjsť najvýhodnejšie spoje.

Môže sa Vám ešte páčiť...