Zapojte švihadlo a výsledky sa dostavia. Kedy?

Pohyb by mal byť neoddeliteľnou súčasťou života každého z nás. Bohužiaľ sú odporúčania na hony vzdialené realite. Možno vás ale zaujme švihadlo. Zabudnutá pomôcka, s ktorou si užijete veľa zábavy a zároveň dáte telu poriadne zabrať.

Poklady z detstva

Je to paradox. Platíte drahé vstupy do posilňovní, utrácate za skupinové lekcie, potíte sa na strojoch av krajnom prípade podstupujete chudnúce procedúry. Jeden z najlepších prostriedkov na zbavenie sa prebytočných kilogramov a vytvarovania postavy ale stojí pár stoviek a svojho času ho mal doma úplne každý. Reč je o švihadle. Jednými milované a druhými nenávidené.

To, že je švihadlo veľkým pomocníkom pri chudnutí, sa ale poprieť nedá. Pokiaľ teda chcete celý proces urýchliť a nebojíte sa potu, driny ani únavy, vytvorte si plán a dajte sa do práce.

Cvičebný plán

Je to neuveriteľné, ale veľa ľudí nevie správne skákať cez švihadlo. Päty by sa vôbec nemali dotýkať zeme a ruky byť v úrovni pas, nie vyššie. Telo spevnené a rovné, pozerať sa pred seba. Ramená nehybné a len pérovanie v kolenách. Znie to ľahko, ale pre začiatočníkov je to skutočný oriešok.

Ideálny je mesačný plán, kde je každý štvrtý deň pauza. Vyzerá nasledovne:

  • Prvý a druhý deň vždy po tridsiatich sekundách, tretí deň súčet, čo zodpovedá minúte.
  • Piaty a šiesty deň po minúte, ôsmy deň rovno dve.
  • Desiaty a jedenásty deň vždy minútu a pol, dvanásty deň tri minúty.
  • Štrnásty a pätnásty po dvoch minútach a následne hneď štyri.
  • Osemnásť a devätnásť patrí dĺžke dve a pol minúty, ďalší deň sa ale držte na štyroch. Je to čas, ktorý je pre veľa ľudí prelomový a treba sa v tom maximálne zlepšiť.
  • Dni dvadsaťdva a dvadsaťtri sú vyhradené trom minútam a ďalší deň opäť štyrom.
  • Dvadsaťšesť a dvadsaťsedem si naordinujte tri a pol minúty a dvadsaťosem štyri a pol.
  • Posledný deň sa zapotíte s tromi sériami po piatich minútach.
  • Dokonalé švihadlo

Zabudnite na kus povrazu, ako ho poznáte zo školy. Dnes už sú švihadlá na úplne inej úrovni. Nejde len o farby a ergonomické madlá s dostatkom priestoru pre prsty, ale dajú sa zohnať aj modely s počítadlom, z plastu alebo zo špeciálnej „rýchlostnej“ kategórie, ktorá vás popoháňa a núti skákať o niečo svižnejšie a spaľovať viac kalórií.

Môže sa Vám ešte páčiť...