Ako na kuchynský ostrovček?

Pokiaľ práve zariaďujete novú kuchyňu a váhate, či do nej zakomponovať aj kuchynský ostrovček, odpoveď znie jednoznačne áno! Kuchynský ostrovček podlieha všetkým módnym trendom, ale nebojte sa, jeho praktické využitie vás tiež nesklame.

Dostatok miesta

Jedinou nevýhodou ostrovčeka je, že ide poväčšinou o solitérny kus, ktorý si vyžaduje dostatok miesta. Jeho prítomnosť by ste však vo vašej kuchyni mali rozhodne zvážiť.

Viac priestoru na prípravu jedla

Ak zvolíte ostrovček bez sporáka a drezu, získate veľký priestor na prípravu jedla, ale aj dostatočné miesto na sedenie. To ocenia najmä deti, ktoré radi pri varení asistujú.

Pokiaľ môžete, nechajte si navrhnúť ostrovček tak, aby sa pod neho dali zasunúť barové stoličky. Aj napriek tomu, že nebojujete s miestom, túto vychytávku určite oceníte.

Potlačte stereotypy

Kuchynský ostrovček môže úplne záhradiť klasický jedálenský stôl. Pokiaľ naň teda nemáte miesto, rozmyslite sa, či neuprednostniť ostrovček namiesto klasického stola. Nebojte sa potlačiť stereotypy klasického stolovania!

Viac úložného priestoru

Ďalším benefitom ostrovčeka je rozšírenie úložného priestoru. Skrinka navyše sa v kuchyni vždy hodí. A keď ju využijete na uskladnenie jedálenskej súpravy, máte vyhrané. Riad si pohodlne pripravíte na dosku ostrovčeka a nemusíte ho hľadať v horných skriniach.

Veľkým trendom sú aj police, ktoré plnia čelnú stranu ostrovčeka. Môžete ich využiť ako úložný priestor, ale tiež ich vyzdobiť svojimi obľúbenými dekoráciami alebo kuchárkami.

Priestor môžete využiť aj na skladovanie vín. Znalci by určite namietli, že takéto skladovanie nie je vhodné, ale z hľadiska designu bude pôsobiť štýlovo.

Stále viac obľúbeným variantom je prepojenie kuchyne s obývacou izbou. Aj tu ostrovček nájde svoje využitie a priestor opticky oddelí.

Kam umiestniť ostrovček

Ak máte dostatok miesta, umiestnite ostrovček do stredu miestnosti. Farbu predných plôch ostrovčeka zvoľte kontrastné so zvyškom kuchyne. K ostrovčeku by ste mali mať prístup zo všetkých strán a vhodným riešením je doň zabudovať varnú alebo umývaciu zónu. Na to však potrebujete vlastný prívod vody a elektriny.

Môže sa Vám ešte páčiť...