Aké sú obľúbené turistické ciele v Anglicku?

Anglicko je krajinou bohatou na historické pamiatky, malebnú krajinu a živú kultúru. Tu je niekoľko obľúbených turistických cieľov v Anglicku:

  • Londýn: Hlavné mesto Anglicka je jedným z najnavštevovanejších turistických destinácií na svete. Turisti sem prichádzajú pozrieť si ikonické pamiatky, ako je Buckinghamský palác, Big Ben, Tower Bridge a British Museum. Londýn tiež ponúka širokú škálu kultúrnych a umeleckých atrakcií, divadiel, obchodov a reštaurácií.
  • Stonehenge: Táto praveká kamenná stavba je jedným z najznámejších archeologických nálezísk na svete. Turisti sem prichádzajú obdivovať tajomné kamenné kruhy a pokúšajú sa odhaliť ich pôvod a význam.
  • Cotswolds: Táto oblasť je známa svojimi malebnými dedinami, kamenistými domami a idylickým vidieckym prostredím. Turisti sem prichádzajú prechádzať sa po malebných uličkách, objavovať historické kostoly a relaxovať v prírodnom prostredí.
  • Brighton: Toto obľúbené prímorské mesto je známe svojim módnym štýlom, pestrofarebným mólom a živým nočným životom. Turisti sem prichádzajú užiť si plážovú atmosféru, prechádzku po malebnej promenáde a navštíviť ikonický Kráľovský pavilón.
  • Bath: Toto historické mesto je známe svojimi kúpeľnými domami a starovekými rímskymi kúpeľmi. Turisti sem prichádzajú prechádzať sa po georgiánskych uliciach, navštíviť termálne kúpele a obdivovať krásnu architektúru.
  • Oxford: Tento univerzitné mesto je domovom jednej z najprestížnejších univerzít na svete. Turisti sem prichádzajú prechádzať sa po historických koľajniciach, navštíviť slávnu Bodleian Library a objavovať kultúru a vedu na univerzitných pozemkoch.
  • Lake District: Táto národná parková oblasť je známa svojimi malebnými jazerami, zelenými kopcami a krásnou prírodou. Turisti sem prichádzajú prechádzať sa po turistických chodníkoch, využiť vodné aktivity na jazerách a kochať sa krásnou prírodou.

Do Anglicka nemusíte len letecky, ale napríklad aj autom alebo autobusom pomocou blízkeho trajektu. Môžete tak cestovať aj vlastným autom, napríklad aj so spacou vstavbou od www.rebuild-car.cz

7 turistických miest v Londýne

Londýn, hlavné mesto Anglicka, je plné ikonických pamiatok, historických budov a bohatej kultúry. Tu je sedem obľúbených turistických cieľov v Londýne:

Backinghamský palác: Slávne sídlo britskej kráľovskej rodiny je obľúbenou turistickou atrakciou. Turisti sem prichádzajú, aby videli striedanie stráží, prezreli si nádhernú architektúru a obdivovali rozsiahle záhrady.

Tower of London: Táto historická pevnosť je známa pre svoju bohatú históriu, vrátane veží, korunovačných klenotov a legiend o strašidlách. Turisti sem prichádzajú na prehliadku hradu, návštevu expozícií a ochutnávku atmosféry stredovekého Londýna.

British Museum: Jedno z najvýznamnejších múzeí na svete, British Museum, hostí obrovskú zbierku umeleckých diel a historických artefaktov z celého sveta. Turisti sem prichádzajú preskúmať poklady starovekého Egypta, Grécka, Ríma a mnoho ďalších civilizácií.

Katedrála svätého Pavla: Impozantná katedrála svätého Pavla je jednou z najznámejších pamiatok v Londýne. Turisti sem prichádzajú, aby preskúmali jej architektúru, vystúpili na výhľadovú plošinu a navštívili kryptu, kde je pochovaný mnoho významných osobností.

Tower Bridge: Tento ikonický most je jedným z najznámejších symbolov Londýna. Turisti sem prichádzajú na prechádzku po moste, návštevu výstavy o jeho histórii a pre úchvatný výhľad na Temžu a mesto.

West End: Slávna divadelná štvrť West End je známa svojimi muzikálmi, divadelnými predstaveniami a kultúrnymi udalosťami. Turisti sem prichádzajú, aby si užili nezabudnuteľné divadelné zážitky a okúsili atmosféru londýnskeho umeleckého sveta.

Hyde Park: Tento rozľahlý park je ideálnym miestom na relaxáciu a rekreáciu. Turisti sem prichádzajú pre pikniky, prechádzky, jazdu na bicykli, návštevu mnohých pamätníkov a účasť na rôznych kultúrnych a športových podujatiach.

Môže sa Vám ešte páčiť...