Detoxikačné potraviny, ktoré vyženú z tela všetky škodliviny

Máte pocit, že vaše telo nefunguje tak, ako má? Možno ste za poslednú dobu zjedli niečo zlé, možno ste sa práve nestravovali najlepšie v posledných mesiacoch. Je načase sa pustiť do detoxikačnej kôry. Túto detoxikáciu môžete podstúpiť tak, že prejdete na pár dní na tekutú stravu alebo že zaradíte do jedálnička niekoľko detoxikačných potravín. Je vám viac sympatický druhý variant? Prinášame zoznam týchto potravín, ktoré sú označované za detoxikačné.

Plody goji

Jednou takou potravinou sú napríklad plody goji. Jedná sa o plody kustovnice čínskej, ktoré sú v predaji v sušenom prevedení. Veľmi často sa prisypávajú do jogurtov, aj do müsli alebo do zdravých desiat. Ide o trvanlivú potravinu, teda sa nemusíte obávať toho, že by vám onedlho zhnila alebo sa pokazila.

Plody goji sú známe pre svoj obsah vitamín E a vysoký obsah vitamínu C. Majú protizápalové účinky a sú taktiež antioxidačné.

Grep

Ďalšou detoxikačnou potravinou je grep. Tento citrus je súčasťou nejednej diéty. Je známy predovšetkým pre svoj vysoký obsah vitamínu C. Okrem toho obsahuje aj vitamín K a má antibiotické vlastnosti. Podobne ako citrón priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru. A okrem iného podporuje aj činnosť pečene a povzbudzuje ľudský metabolizmus čiže podporuje spaľovanie tukov.

Jablká

Jablká sú veľmi podceňovaným ovocím. A to je veľká škoda. Pretože toto obyčajné ovocie je vysoko neobyčajné. Jablko v sebe ukrýva množstvo vitamínov (napríklad vitamín B, A a tiež vitamín C a E). Okrem toho obsahuje aj množstvo minerálov, ako sú meď, železo, aj kremík alebo vápnik a zinok.

Jablká sú veľmi účinným antioxidantom, posilňujú imunitný systém a tiež sú efektívnym bojovníkom proti problémom so žalúdkom. Uľavujú aj od bolestí pečene a čriev.

Môže sa Vám ešte páčiť...