3 tipy, čo zaobstarať deťom na záhradu

Leto je v plnom prúde a deti ešte majú niekoľko týždňov prázdniny, čo znamená, že ich rodičia ešte musia nejako zabaviť. Výlety sú väčšinou možné až cez víkend, kedy sú rodičia doma, ale na druhú stranu deti si vystačia aj s tým, čo majú na záhrade. Teda pokiaľ tam niečo majú.

Hlavne cez leto je pre deti záhrada ich ihrisko, ktoré obvykle majú v škôlke. Je preto nutné im také ihrisko trochu zvelebiť a urobiť im tam nejaké zábavné kútiky, za ktoré vám budú rozhodne vďační. Prinášame vám preto tri tipy, ktoré vás zachránia v situácii, keď neviete, čo by ste im mohli zaobstarať. Nebojte, nebudete na svoju záhradu musieť ani siahnuť. Žiadne stavebné práce sa totiž na nej konať naozaj nebudú.

1) Hojdacia sieť

Pre malých dobrodruhov kúpte hojdaciu sieť, ktorú si deti doslova zamilujú. Nielen, že to bude ich atrakcia na niekoľko hodín, kedy sa budú snažiť na ňu vôbec vyliezť, ale potom už hojdacia sieť slúži aj ako hojdačka, preto od nich bude chvíľku postarané. Mnohé deti v nej dokonca zaspia alebo pre mnohé deti je táto hojdacia sieť akúsi kolískou.

Pripevniť túto hojdaciu sieť môžete naozaj kamkoľvek – najčastejšie sa pripína medzi stromami. Nesmie však byť uviazaná na voľno, aby si pri sadnutí do nej deti nenatĺkli zadok. Zas nesmie byť ani veľmi vysoko, aby do nej deti vôbec dokázali vliezť.

2) Pieskovisko

Pieskovisko je obľúbená atraktívna aktivita pre malých architektov. Pokiaľ si však myslíte, že musíte toto pieskovisko vyrobiť na svojej krásnej záhrade, vďaka čomu tak do záhrady zasiahnete, nemusíte sa ničoho byť. Dnes už kúpia také tie mušle, v ktorých je schovaný piesok. Deti sa do takej mušličky schovajú a budú sa hrať úplne ticho.

3) Trampolína

Trampolína sa stala pomerne veľkým hitom, pretože ju teraz v obchode nekúpite nejako extra draho. Dnes už ju má na svojej záhrade kdekto. Je to však nielen výborná zábava pre deti, ale aj sa s jej pomocou výborne chudne. Skákanie je predsa najväčší bojovník proti spaľovaniu tukov.

Môže sa Vám ešte páčiť...