Monstera ako izbové rastliny, o ktorú sa dokáže starať každý

V každej domácnosti by sa mali nachádzať bytové doplnky. Práve ony robia z domácnosti útulnú domácnosť, ktorú miluje doslova každý. Ak aj vy patríte k tým, ktorí chcú mať domácnosť predovšetkým útulnú a hlavne naozaj príjemnou, okrem bytových doplnkov by ste si mali zaobstarať aj izbové rastliny, ktoré do domácnosti skrátka a dobre patrí.

Takých izbových rastlín existuje veľa, väčšina ľudí sa ich však bojí. Je to hlavne z toho dôvodu, že nie každý sa o izbové rastliny vie starať. Väčšina ľudí patrí k tým, ktorí nemajú na zalievanie čas, ktorí ani nevedia, čo rastlina potrebuje. Sú to skrátka takí záhradníci-amatéri. Avšak aj títo záhradníci-amatéri túži po útulné domácnosti, do ktorých živé kvety skrátka patrí.

Pre tieto záhradníkov máme dobrú správu – existujú aj rastliny, o ktoré sa môže starať úplný laik. Sú to prevažne vždyzelené rastliny, ktoré k svojmu životu nepotrebujú skutočne nič.

Aké to rastliny sú?

Do tejto kategórie rastlín patrí hlavne Zamioculcas, čo je rastlina, ktorú poznáte hlavne pod názvom „Zaziky“. Taky k týmto rastlinám patrí aj dracena, ktorú kúpite najlacnejšie v obchodných domoch IKEA. Tiež neprehliadnite monsteru. Práve tá je predmetom tohto článku – povieme vám, čo má rada a ako často by sa mala zalievať či kropiť.

Ako sa o monsteru starať?

Je ti skutočne rastlina, o ktorú sa môže starať úplne každý. K svojmu životu nič veľmi nepotrebuje – uspokojí sa na každom mieste, ale najviac jej vyhovuje polotieň. Pokiaľ ju však dáte do rohu, tiež sa nič nestane. Moc sa nemá rada s priamym svetlom, ale ak ju postavíte pred okno so žalúziami, znesie to.

Zalievať by sa mala raz týždenne, ale ak zabudnete, nič sa nestane. Pokojne ju zalievajte v intervale týždňa a pol. Čo však doslova miluje, tak je kropenie. Keďže je monstera známa svojimi veľkými listami, veľmi často sa na ňu uchytáva prach. Práve preto by ste ju mali kropiť – prach sa automaticky zmyje a monstera bude vyzerať skutočne sviežo.

Môže sa Vám ešte páčiť...